Nytt kontor, nya bekantskaper och nya affärer!

/, Okategoriserade/Nytt kontor, nya bekantskaper och nya affärer!

Nytt kontor, nya bekantskaper och nya affärer!


Cobel har flyttat in i nya, nästintill magiska lokaler. Numera finns vi på Drottninggatan 95 hos våra vänner Dynabyte. Det är inte för intet som kontoret blivit nominerat till Årets Kontor med sitt fantasifulla ”Alice i Underlandet”-tema. Varmt välkommen att hälsa på för att uppleva det själva!

På affärsfronten händer det mycket spännande saker. Vi har fått än fler kunder som vill påbörja sin digitala transformationsresa. Cobel är med redan från början och inspirerar till de första stegen. Vi har utbildat riskkapitalister inom IoT och stöttat bolag i strategiarbete. Cobel har också lanserat ett helt nytt koncept med handledd implementering av GDPR i workshopformat, som komplement till alla teoretiska föreläsningar och dyra konsultprojekt på marknaden.

Häromdagen fick Cobel förmånen att träffa Christer Nilsson från Vestadil för att få en uppfräschning i hur riskkapitalbranschen fungerar idag. Christer gav med sin tunga erfarenhet från såväl industri som private equity en intressant överblick över värdeskapandet under en investerings livscykel. Åsikterna om riskkapitalister må vara många och brokiga, men otvetydigt bidrar branschen till utveckling inte bara genom kapital, utan även know-how och värdefulla nätverk. Något som gemene man inte känner till är att en stor av det kapital private equity investerar kommer från pensionsfonder och att det är mycket utländskt kapital. Vi konstaterade att digitaliseringen bjuder på nya typer av utmaningar för branschen och att traditionella regler kan sättas ur spel i den snabba utvecklingen. Hur bedöma och värdera digital beredskap i ett bolag? Hur stödja i den digitala transformationen för att skapa värde? Här finns fortfarande mycket att göra för att bygga kunskap och verktyg för utveckling  – och det är ju något Cobel arbetar med!

 

By |2017-10-07T15:20:00+00:00oktober 6th, 2017|Blogg, Okategoriserade|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment